EKSTRA SKATTEFRITT: Selv om du betaler skatt på din normale jobb, kan du fint ta skattefrie småjobber som måking eller maling og få 6000 kr skattefritt fra hver

Pengegrep før nyttår 8: Ta skattefrie småjobber

Du kan motta inntil 6000 kr for hver småjobb du gjør i private hjem og hytter

Publisert – Sist oppdatert 28.12.2023

Selv om du har tjent over frikortgrensa i 2023, kan du motta inntil 6 000 skattefrie kroner hvert år av privatpersoner hvis det dreier seg om mindre tjenester i hjem eller hytte (maling, luking, snømåking, barnepass, vasking etc.).

Større jobb?

Det kan lønne seg å begynne i 2021 og motta 6 000 kroner skattefritt i år, og sluttføre jobben og motta inntil 6 000 kroner skattefritt i 2022. Husk bare at du ikke kan være selvstendig næringsdrivende innen samme fagfelt som oppdraget gjelder.. En maler kan ikke ta små, skattefrie malejobber, men måke snø, for eksempel.

Stor skala

Gjør du dette i stor skala, kan det nok også hende at skatteetaten reagerer. Da kan det hende at det blir vurdert som næringsvirksomhet og det kan til og med være at oppdragene blir merverdipliktige. I regelverket er det ikke en beløpsgrense for når en aktivitet blir til virksomhet.

På direkte spørsmål fra oss, har de tidligere indikert at ti småjobber a 6000 kr hver, er innafor, men de vil nok likevel hevde at de vil ta en konkret vurdering i hvert tilfelle av hvorvidt den samlede aktiviteten oppfyller de generelle vilkårene for å drive virksomhet.

Kontakt heller skatteetaten dersom du er i tvil. De har blant annet en chat-tjeneste som er overraskende bra.

PS: For arbeidsoppdrag som ikke er i arbeidsgivers hjem, er grensen for skattefri lønn 1 000 kroner per år.

Annonse