REISELYST: Reiser du utenfor EØS, må du iallfall skaffe deg en reiseforsikring. En uføreforsikring er også viktig for studenter

Student: Disse to forsikringene bør du ha

En uføreforsikring MÅ du ha som student. En helårs reiseforsikring kan også være bra for den som er mye på farten

Publisert – Sist oppdatert 15.11.2020

Blir du ufør som student, risikerer du å ende opp minstepensjonist eller i beste fall med en lav uførepensjon fra Folketrygden.

Under 26 år: 2,44 G, dvs ca 243 000 (2019)

Over 26 år (uten pensjonsopptjening): minstepensjon, dvs 188 700

Kjøp en forsikring som dekker uførhet både ved ulykke og sykdom. Koster 500 – 2000 kroner i året avhengig av dekningen. Sjekk først om du kan kjøpe en såkalt kollektiv personforsikring via din fagorganisasjon (Tekna Ung, NITO Ung etc) . Rabattene på slike forsikringer er så høye at du lett sparer inn kontingenten og mer til. Eks: En 21-årig medlem i Tekna Ung betaler 500 kr årlig (2019) for en uføredekning på 11 G. Skal du kjøpe en slik individuell forsikring, koster det nær 3000 kr!

Skaff reiseforsikring

En reiseforsikring er ikke en må-ha forsikring for en student. Det kommer helt an på hvor ofte og hvor du reiser. En helårs reiseforsikring sikrer deg både på ferieturen til London og når du er på studentkro. Koster fra 500 kroner. En billigere variant er å betale reisene med gebyrfrie kredittkort som inkluderer reiseforsikring. Men sørg for å betale kredittkjøpet før rentene begynner å løpe. I tillegg må du huske på å betale minst halvparten av reisekostnadene med kortet.

https://helsetrygdkort.nav.no kan du skaffe deg gratis europeisk helsetrygdkort som sikrer deg samme nødvendige sykehjelp som innbyggerne i ferielandet.