RISIKOFRITT: BSU har den gode komboen av risikofri sparing og høy rente + skattefradrag

Her kan du få over 6,5 % på BSU-kontoen

En rekke banker subsidierer BSU-kundene med en knallgod BSU-rente

Publisert

Før jul satte Norges Bank opp styringsrenta med 0,25 prosentpoeng. Sentralbanksjef Ida Wolden Bache har allerede varslet at styringsrenta antakelig ikke skal videre opp. For førstegangskjøpere vil renteøkningene  føre til høyere rente – og muligens lavere lånetilsagn. På den positive siden for dem er at boligprisene har gått ned,  iallfall i reelle priser, i 2023

BSU opp

I tillegg går BSU-renta opp. De fleste medier skriver om lånekundene ved renteoppgang. Ikke så rart, kanskje, siden de fleste privatkunder har mer lån enn innskudd – og da svir en renteoppgang ekstra hardt. Men for den som sparer i BSU, kan renteoppgangen gi en litt raskere vei til nok egenkapital.

 

Sjekk oppdatert oversikt her:

BSU

Flere banker tilbyr allerede godt over 6 % på denne kontoen, den aller beste hele 6,8 %. Det betyr at neste renteoppgang kan gi første BSU-konto på 7-tallet.

Wow DNB!

Legg også merke til DNB! De er sjelden på topp i rentelistene, men har en imponerende høy BSU-renta på hele 6,60 %.

Mange av de lokale sparebankene tilbyr dette bare til regionale kunder, men hverken DNB, Sparebank1 Midt-Norge eller Rindal Sparebank har slike restriksjoner.

Merk BSU Pluss

En rekke banker tilbyr en tilleggs-BSU for deg som allerede har fylt opp BSU-kvota i år.

  • Samme regler og rente som BSU. Du velger selv når og hvor mye du vil spare, så lenge det er innenfor maksbeløpet, men bruk av pengene må være relatert til bolig. Med BSU Pluss kan du spare til og med det året du fyller 33 år.
  • Sparingen gir ikke skattefradrag, slik som BSU.
  • Det betyr at i banker som Askim og Spydeberg kan du faktisk sette totalt 55 000 kr til gullrente på 6,8 %!

 

Annonse