HIT? Planlegger du ferie i utlandet snart? Pass på at forsikringen dekker reisen

– Ikke kjøp reiser du kanskje ikke får dratt på

Du får hverken gyldig forsikring eller dekket avbestillingskostnader hvis du kjøper reise nå og det fortsatt er rødt ved avreise.

Publisert

Advarselen kommer fra Europeiske Forsikring, som nå opplever en solid økning i antallet henvendelser fra kunder som planlegger å reise utenlands i årets sommerferie.

– Mange regner med å være ferdig vaksinerte ved feriestart, og tror derfor det er uproblematisk å kjøpe utenlandsreiser nå. Det kan føre til en økonomisk baksmell vi ikke unner kundene våre, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding

– Utenriksdepartementets (UD) reiseråd gjelder fortsatt, og det er rødt lys i reisekartet. Kjøper du en reise nå, og det fortsatt er rødt ved avreise, får du ikke gyldig forsikring hvis du reiser. Og du får heller ikke dekket avbestillingskostnader. Ergo risikerer du å bli sittende igjen med regningen for en tur du aldri får dratt på, sier han.

Hjelper vaksinepass?

Foreløpig er norske myndigheter sparsomme med opplysninger om hva slags påvirkning et eventuelt vaksinepass i EU vil ha på reisevirksomheten.

– Hvorvidt man er vaksinert eller ikke har faktisk ingenting å si for gyldigheten til reiseforsikringen. Dette er det UDs reiseråd som regulerer. Derfor er vi veldig spente på hvordan dette rådet vil påvirkes av vaksinesituasjonen fremover, sier Handeland.

Du kan lese resten av pressemeldingen her

Annonse