OVER 18: Det er ikke sikkert at det lønner seg for barna å sette bilforsikringen i ditt navn

Dette bør du endre på bilforsikringen

Mer hjemmekontor og mindre pendling, gjør at du kanskje bør endre på bilforsikringen din. Det gir lavere pris

Publisert – Sist oppdatert 18.01.2022

Mange arbeidstakere kjører hundrevis av kilometer mindre som følge av at de jobber hjemmefra. Det gjelder selvsagt ikke alle. Noen jobber kanskje hjemme bare 1-2 dager og har byttet ut tog eller buss med bil for  å skjerme seg fra smitte i kollektivtrafikken.

12 000 km

Men, hvis du merker at du kjører langt mindre, bør du også endre på årlig kilometer i bilforsikringen din. Mange velger f eks 16 000 km, men kanskje bikker du under 12 000 km. Eller kanskje du har byttet jobb nærmere hjemmet ditt, solgt hytta eller gjort andre ting som fører til at du kjører langt mindre? Gi beskjed, så senkes prisen.

Droppe kasko?

Det er imidlertid ikke den eneste endringen du kan gjøre når bilen blir eldre. Vi er alle pålagte å ha en ansvarsforsikring hvis bilen vår skal kjøre på norske veier.

En kaskoforsikring dekker også skader på egen bil hvis det er du som er skyld i skaden. Men er du ung og har lav bonus, er det ikke sikkert det lønner seg med kaskoforsikring. Den er ofte svært dyr for slike kunder. Kjøp deg en billig bil, kjør forsiktig og bygg opp bonus og skaff deg heller kaskoforsikring hvis neste bil bikker 50 000 – 100 000 kroner i verdi.

Annonse

Har du riktig bilforsikring?

Send forsikringene dine ut på anbud hos Tjenestetorget og forsikringsselskapene kontakter deg.
Du får gratis tilbud fra selskapene, og riktig bilforsikring!

Få gratis tilbud her →

Bil nr 2

Har dere kjøpt bil nummer 2? I mange selskaper må du starte på ny en startbonus på 20 %, selv om du har 75 % toppbonus på din gamle bil. Nå har derimot flere selskaper innført en regel som gir deg samme bonus for bil nummer 2. Dette kan gi tusenvis av kroner i prisforskjell. Sjekk forskjellene mellom selskapene.

Hvis du likevel må starte på 20 %, kan du muligens spare penger ved å overføre 75 %-bonusen til bil nr 2 og heller bruke 20 % på den gamle bilen. Det er jo mulig den gamle bilen har så lav verdi at det ikke svarer seg å bruke fullkasko lenger, men heller gå over til delkasko.

Unge bilister

Har barna blitt så gamle at de vil kjøpe egen bil? Mange unge bilkjøpere setter forsikringen på foreldrenes navn, for å få høyere bonus. Men vinningen kan fort gå opp i spinningen: Barnet vil jo selv ikke opparbeide seg bonus. I starten av ”bilkarrieren” kjøper hun kanskje en billig bil, uten kasko. Når hun blir eldre og vil ha en driftssikker familiebil med kasko, kan det bli dyrt når hun ikke har opparbeidet seg egen bonus.

Øker startbonusen

Nå lokker flere selskaper med 40-50 % startbonus. I enkelte selskaper kan du få opptil 50 prosent hvis dine foreldre har bilforsikringen der. Det er kjempeviktig at du sjekker hvordan de ulike selskapene håndterer startbonusen før du slår til på det første og beste tilbudet.

 

 

Annonse