Pengegrep før nyttår 11: Gi, så skal du få

Gir du 1000 kroner til veldedighet før nyttår, får du 220 kroner tilbake av staten

Publisert

Gir du pengegaver til enkelte veldedige organisasjoner før nyttår, får du 22 prosent skattefradrag på beløpet. Totalt kan du trekke fra slike gaver for hele 50 000 kroner. Det betyr at pengegavene egentlig bare koster deg 39 000 kr. Dette fradraget er betydelig økt de siste årene (hei til dere i KRF!).

Dette inkluderer både en haug med frivillig organisasjoner, samt tros- og livssynssamfunn

Minst 500 kr

Du må gi minst 500 kroner til hver enkelt organisasjon, for å få fradraget. I tillegg må selve organisasjonen finnes på denne listen av godkjente organisasjoner, men denne lista er laaaang, så det skal godt gjøres å ikke være på den:

https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/gave-og-arv/gave-til-frivillige-organisasjoner/liste/

Husk at mottaker må innberette gaven på ditt fødselsnummer for at du skal ha fradragsrett. Da vil fradraget automatisk stå utfylt i skattemeldingen din. Hvis det mangler et beløp, ta kontakt med organisasjonen og be om at de sender inn korrigerte opplysninger til skattemyndighetene.

Utlandet?

Du kan også få fradrag for pengegaver til utenlandske organisasjoner og tros- og livssynssamfunn innenfor EØS-området, forutsatt at disse er godkjent av Skatteetaten  Gave til utenlandsk organisasjon blir ikke rapportert og er derfor ikke forhåndsutfylt i skattemeldingen.