TILGODE? Har du mange av disse gavekortene liggende igjen fra forrige jul? Du er ikke aleine. Man anslår at 20 % blir liggende ubrukt

Gjesteblogg: Fornuftige julegaver i siste liten!

I fjor hadde vi liggende ubrukte gavekort for 2,4 milliarder kroner! Knut Hellik Kvale i Givn.no ble lei av sløseriet og etablerte et smartere gavekort

Publisert

Av: Knut Hellik Kvale i Givn.no (innlegget er ikke et kommersielt samarbeid)

Nå er den her igjen. Den forhatte og elskede førjulstida. Jeg vet hvordan du har det. Du er som meg en mann uten plan. En av dem som kommer til å fly som en hodeløs kylling rundt på et kjøpesenter tre timer før sølvguttene synger julen inn. Innholdet i posene du rasker med deg er nærmest tilfeldig. Noe er altfor dyrt fordi du ble desperat og hadde dårlig samvittighet. 

Ubrukte milliarder

Tall fra Statistisk sentralbyrå viste at vi shoppet for rekordmye i desember i fjor. 57 milliarder kroner endte det på.Det er ikke bare ting vi kjøper til hverandre. Salget av gavekort øker også.

Etter fjorårets julefeiring slo økonomiprofessor Ola Grytten fast at den norske befolkning hadde liggende ubrukte gavekort for 2,4 milliarder kroner! I år vil summen bli mye høyere grunnet korona. Dette er verdier forbrukerne har betalt for, men ikke får noen nytte av. Det anslås at omtrent 20% av gavekort ikke blir brukt. 

Hvor blir det av pengene?

Det er kanskje ikke så ille at den lokale butikken på hjørnet sitter igjen med pengene når du ikke får brukt gavekortet ditt? Hadde det bare vært sånn… De som sitter igjen med mesteparten av pengene er de store kjedene og kjøpesentre (de som selger universalgavekort). De har ingen incentiver for å sørge for at alle bruker gavekortene sine. De tjener jo penger på at folk ikke gjør det, det er god business. Det er derfor de ikke gjør noen ting for at du skal huske å bruke gavekortet ditt, og sier beklager men det er dessverre gått ut på dato. 

Dette skal jeg gjøre noe med, derfor lager jeg givn.no

Givn.no – gavekort det er umulig å glemme

Givn tjener aldri penger på ubrukte gavekort. Det betyr at vi ønsker akkurat det samme som den som gir bort og får gaven, nettopp at den blir brukt. Alle gavekortene er digitale (med mulighet for print), slik at man ikke kan miste dem. Gavekortene skal være så «varme» og personlige som mulig. For å sørge for at gavekortene blir brukt sender vi påminnelser på sms, slik at det er umulig å glemme de bort.

Støtt en lokal bedrift

Givn.no er en portal der du kan kjøpe bærekraftige gavekort fra lokale bedrifter. Det er spesielt viktig at vi støtter opp om disse bedriftene, salget deres er svekket fordi folk ikke tør å gå i butikkene lenger. I motsetning til de store kjedene mangler de gode salgskanaler på internett. Gavekort bør brukes lokalt, ikke ligge på bunnlinja til børsnoterte selskaper.

To fluer i en smekk

Givn.no hjelper deg å kjøpe en lokal bærekraftig julegave som du vet blir brukt. I tillegg til å hjelpe deg som er som meg. En hodeløs mann uten plan på et kjøpesenter. Sett deg rolig ned i sofaen og kjøp alle julegavene koronafritt og uten stress på givn.no. Det er min plan for i år.

 

Faktaboks

Givn: gavekortet det er umulig å glemme

  • Umulig å miste fordi det er digitalt
  • Betingelsene er brukervennlige med påminnelser om utløpsdato
  • Hundre prosent av omsetningen fra gavekortsalget overføres til bedriften som selger dem
  • Givn tjener aldri penger før gavekortene blir brukt

http://www.givn.no

 

Annonse