DROPPE: Dropper du den daglige take away kaffen når du går på jobb, sparer du over 8000 kr årlig

5 enkle uvaner som hindrer deg fra å bli konge og dronning av sparing i 2024

Har du mange økonomiske uvaner? Sjekk vår liste og plukk vekk noen av uvanene som koster deg mest. Så kan du booste sparingen din maksimalt i 2024.

Publisert

 

  • Gi blaffen i forsikringene:

Forsikringer er kanskje kjedelig. Men det er enda kjedeligere å betale altfor mye for dem. Hvis du er en passiv kunde som sjelden eller aldri sjekker prisene, ender du opp med å betale langt mer enn naboen som har akkurat de samme forsikringene som deg  i samme selskap! Mange selskaper spekulerer i sløve kunder og setter opp prisene år for år mest for dem som holder seg i ro. Det lønner seg ikke å være trofast – i allfall ikke i bank og finans! Send forsikringene ut på anbud – via tjenester som tjenestetorget.no, penger.no eller finansportalen.no. Velg så om du vil flytte forsikringspakken din eller bruke tilbudene til å prute den prisen i ditt gamle selskap. Har du fire-fem forsikringer, kan du fort spare flere tusen kroner.

 

  • Gå i butikken. Ofte.

Med litt planlegging, holder det med en gang i uka. Det sparer deg for masse tid – og penger. Bra for miljøet er det også, siden man kaster mindre mat når man planlegger middager og innkjøp. Handler du ofte og med lite planlegging, øker sjansen for dyr impulshandel. Å handle på kveldstid etter at barna er lagt, kan være smart. Mindre stress, færre folk. Dette er kanskje det grepet vi sparer våre deltakere i Luksusfellen for mest penger.

 

  • Kjøpe lunsj på jobben

Ja, det er nok mer fristende å spise lunsj i kantina. Men hva om du for eksempel tar med mattpakke to ganger i uka og spiser kantinelunsj tre ganger? Du sparer fort 5000 kroner på det i løpet av ett år.

 

  • Jeg gidder ikke kvitte meg med det jeg ikke bruker:

Rydd i boden. Selg det du ikke behøver. Det er jo gratis å gjøre det via for eksempel finn.no, Schpock eller Lets go. Spesielt pent brukt barneutstyr som pulk, tripp trappsko eller barnevogn, får gode priser brukt, mens en del elektronikk (lydanlegg, flatskjermer, hvitevarer) faller overraskende raskt i pris.

 

  • Gi blaffen i alle lommetyvene!

Å bruke 40 kroner på en cappuccino, 50 kroner på en baguett, 10 kroner på en ny app eller 40-50 kroner for å laste ned en ny film, gjør ikke privatøkonomien så mye dårligere. Men hvis du gjør det daglig eller ukentlig, blir det fort mye penger av det. Vi kaller dem lommetyver: hyppige småkjøp som stjeler littegrann fra lommeboka hver gang. Du behøver jo ikke å kutte bort alt av slike småkjøp, men hvis du for eksempel kjøper cappuccinoen annenhver dag du er på jobb, i stedet daglig, sparer du fort 4500 kroner året bare på det!

Annonse