Solgt bil? Husk å avslutte parkering og andre avtaler

Pass på, ellers betaler du både bompenger og parkering for den nye eieren i mange uker!

Publisert

Bompasseringer: Du må avslutte avtalen hos ditt lokale bomselskap/Autopass. Det holder ikke at bombrikken fjernes fra din gamle bil. Hvis ny kjøper ikke oppretter ny avtale med bilens registreringsnummer, vil passeringene fortsatt kreves inn av deg.

Parkering: Flere og flere parkeringsplasser/kjøpesenter har fått bilskiltgjenkjenning hvor avgiften trekkes fra kortet til sist kjente bileier. Hvis du ikke fjerner bilens registreringsnummer fra alle disse selskapene (nei, det fins dessverre ikke et sentralt register), må du fortsatt betale parkeringen for ny eier! Det opphører ikke før ny eier selv legger inn sitt kort.

Forsikring: Du slipper imidlertid å si opp bilforsikringen. Den vil opphøre automatisk dagen før vedtaksdato, som er dagen salgsmeldingen blir godkjent av dere. Du som selger er ansvarlig for at bilen er forsikret til og med dagen før vedtaksdato.

Send inn salgsmelding: Det er superenkelt via vegvesen.no. Det anbefales at selger og kjøper gjør det sammen. Logg inn på Din side, send salgsmelding til kjøper. Kjøper mottar en SMS, og godkjenner salgsmeldingen på nett. Deretter mottar du en SMS om at eierskiftet er fullført og at salgsmeldingen er registrert.

Omregistrering: Det er vanlig at kjøper betaler omregistrering, som kan variere fra 1700 til 6500, avheng av bilens vekt og alder. Elbiler har ingen slik avgift. Du trenger ikke sende inn vognkort del 2 når du leverer salgsmelding på nett. Du kan makulere det når eierskiftet er fullført. Ny eier vil få nytt vognkort i posten etter 4-7 dager virkedager, men kan printe ut et midlertidig fra Min side på vegvesen.no.